Psykomotorik

Ring til mig på​
22 34 66 60​​

MASSAGE OG PSYKOMOTORISK BEHANDLING

Kender du en afspændingspædagog? Det hed uddannelsen før 2010. Nu hedder vi Psykomotorisk terapeut.

Mest af alt er dette er internationalt udtryk: Psychomotor therapist.

​Når vi giver en psykomotorisk behandling, er det en behandling som er skabt helt tilbage til afspændingspædagogens uddannelses start i 1940érne.

​I dag arbejder vi med de fleste målgrupper indenfor bevægelse, udvikling og sundhed.

​Så når jeg giver en behandling enten til et barn eller en voksen handler det om at se udviklingsmønstre, kropsholdning, at arbejde med kropsbevidsthed og muskeltonus.

​Alt hvad vi oplever igennem livet kan sætte spor i din krop fysisk og psykisk. Disse spor sætter sig i dine muskler.

Hvorfor en psykomotorisk behandling?

​Meget enkelt: Har du f. eks været ude for en ulykke, kan du gå rundt og spænde op i kroppen, både pga. fysiske oplevelser, men også pga. psykiske oplevelser. (angst o. lign. for at det skal ske igen).

Når du kommer i psykomotorisk behandling vil jeg finde ud af, hvor dine muskler er overspændte, afspændte eller under spændte og ud fra dette sætte ind på de muskler der har brug for hjælp.​​

Ud fra dette får du en behandling så er tilrettet DIG og DINE behov. Der er ikke 2 behandlinger der er ens, da vi alle som mennesker er forskellige.
Massagen har en meget dybdegående effekt og de tilstande i kroppen som får mest opmærksomhed er oftest relaterede til stresstilstande eller skader / belastninger af arbejds / fritidsmæssig karakter.

Massagen handler også om at øge din kropsbevidsthed. Der er mange mennesker som går rundt og ikke er gode til at mærke deres krop, derfor er det svært at sige, når den har ondt eller hvor og hvorfor. Når vi øger vores kropsbevidsthed, bliver vi bedre til at mærke, når vi spænder i musklerne og kan dermed bedre få dem til at slappe af. Desuden kan vi mærke, hvis vi har ondt og kan få gjort noget ved det, inden det bliver for slemt. Vi vil også blive bedre til, at mærke om vi står, går, løber eller meget andet på en sådan måde, at kroppen er i centrum / balance.

Massagen understøttes som regel af ergonomisk rådgivning, styrke- / udspændingsøvelser og mindfulness teknikker, dermed opnås det fulde udbytte af behandlingen.

Se yderligere under massage / psykomotorisk behandling på forsiden eller på:

www.dap.dk (som er min fagforening)

eller på:

www.triasense.dk